Ekonomi & Skötsel

Föreningen är ekonomiskt solid. Vi har en fastighetstekniskt mycket god standard.

Du hittar mer information i föreningens årsredovisning.
Föreningens årsredovisning 2021

Föreningen har kabel-tv via Tele2, basutbudet för TV inklusive digitala kanaler. Alla lägenheter har också bredband via Ownit, 1000/1000.

Kabel-tv och bredband ingår i månadsavgiften genom en obligatorisk kostnad.

För ett enhetligt skalskydd har samtliga hus porttelefon och knappcellslås för ytterportarna.

Under år 2021 såldes 88 lägenheter. 

Föreningens medlemmar har förmåner och rabatter, läs mer på medlemssidor (kräver inloggning).

Medlemsavgiften höjdes januari 2022 med sex procent. Medlemsavgiften höjdes dessförinnan oktober 2012 med 4 procent.

Föreningen har en slöjdförening med egen lokal, läs mer under medlemssidorna.

Föreningen har inga obligatoriska gemensamma städdagar eller liknande aktiviteter.

 

Medlemskap

 Ansökan om medlemskap i samband med köp eller annan överlåtelseform ska ställas direkt till vår förvaltare, Nabo. Vi beviljar inte juridisk person medlemskap.

Ekonomiska förvaltaren kan i de flesta fall fatta interimistiskt beslut om medlemskap på delegation från styrelsen vilket avsevärt snabbar upp hanteringen. Ekonomiska förvaltaren svarar på frågor runt panter för banklån. Överlåtelseavgift om 2,5%  och pantsättningsavgift om 1% av prisbasbelopp debiteras köparen. 

Du som har köpt en bostadsrätt i föreningen,  logga in på medlemssidorna på denna webbplats för att få information om föreningen och vad som är på gång. För att få lösenord maila till webadmin@brfnackrosen.se ange lägenhetsnummer och namn.

Kommunikationer

Från tunnelbanestation Näckrosen, tar blå linje, 11 minuter till T-centralen. Vid tunnelbanenedgångarna på Råsundavägen finns bland annat buss 515 som går till antingen Odenplan via Solna station, (pendeltåg till Märsta och Södertälje/Gnesta), och till Sundbybergs station, (pendeltåg till Bålsta och Nynäshamn samt fjärrtåg västerut).

Det är tre km till Bromma flygplats, (10 min med bil). Arlanda nås via flygbussar från Cityterminalen eller Frösunda, 40 minuter. Med bil tar det ca 40 minuter.