Ekonomi & Skötsel

Föreningen är ekonomiskt solid. Vi har en fastighetstekniskt mycket god standard. För ytterligare information se föreningens årsredovisning under fliken Dokument.

Vi har Com Hem kabel-TV med bredbandsuttag. Basutbudet för TV inklusive digitala kanaler ingår i månadsavgiften. Alla lägenheter har också uttag för bredband via Ownit. Bredband via Ownit ingår i avgiften.

BRF Näckrosen har utrustat sina hus med skalskydd med porttelefon och knappcellslås för ytterportarna. De allra flesta lägenheterna är utrustade med säkerhetsdörrar, (detta åligger medlemmarna själva).

Föreningen äger marken som våra hus står på. Föreningen har ca 67 P-platser samt 13 st garage och 8 Mc-platser. Den administrativa förvaltaren handlägger ansökningar och köordning till P-platser & garage.

Hyran för parkeringsplats är 400:- per månad utan eluttag och 450:- per månad med eluttag. Garagen kostar 450:- per månad. (Det är tyvärr lång kötid för alla alternativen). Vi köper administrativ förvaltning genom Bonnie Simms samt fastighetsskötsel av M Öberg Fastighetsservice och Ekonomisk förvaltning av Princip Redovisning.

Under år 2019 såldes 55 lägenheter. Observera att prisnivån i föreningen varierar tämligen mycket beroende på respektive lägenhets storlek, läge och skick.

Föreningens medlemmar har förmåner som bland annat rabatterade priser på bolån, städning och VVS-arbeten.

Medlemsavgiften höjdes senast med 4% från och med 1 oktober 2012. Medlemsavgiften höjdes gången innan den 1 oktober 2011 med 6%.

För födelsedagsfester eller andra sammankomster finns vår föreningslokal att hyra. Den rymmer 28 personer och kostar 500:- per dygn, (eller del av dygn). Lokalen kan också användas för övernattning för gäster.

Vår anrika slöjdförening finns i en egen lokal där det finns ett stort antal maskiner och verktyg. (Särskilt medlemskap i slöjdföreningen Näckrosen krävs).

Föreningen har 14 tvättstugor samt en grovtvättstuga med en 8 kg maskin för mattor och täcken etc. En vanlig samt grovtvättstugan är tillgänglig för alla medlemmar. Vi har inga obligatoriska gemensamma städdagar eller liknande aktiviteter.

Energideklaration är genomförd 2018. De senaste radonmätningen 2008, har inte givit några resultat som är i närheten av gränsvärdena i lägenheter eller lokaler, vi har alltså inga radonproblem.

Medlemskap

Vi har enligt våra stadgar en strikt policy att inte bevilja juridisk person medlemskap. Ansökan om medlemskap i samband med köp eller annan överlåtelseform ska ställas direkt till den ekonomiska förvaltaren.

Ekonomiska förvaltaren kan i de flesta fall fatta interimistiskt beslut om medlemskap på delegation från styrelsen vilket avsevärt snabbar upp hanteringen. Ekonomiska förvaltaren handlägger också frågor runt panter för banklån mm. Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp samt ev pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp debiteras köparen. Ev frågor ställs lämpligen till vår ekonomiska förvaltare, eller i förekommande fall per e-post till styrelsen@brfnackrosen.se

Du som har köpt en bostadsrätt hos oss bör se till att logga in på medlemssidorna på denna webbplats för att få information om föreningen och vad som är på gång! För att få lösenord maila till webadmin@brfnackrosen.se ange lägenhetsnummer och namn.

Kommunikationer

Föreningen har ”egen” tunnelbanestation, Näckrosen på blå linjen, 11 minuter från T-centralen. Vid tunnelbanan på Råsundavägen finns bl a buss 515 som går till Odenplan men också tar dig till Solna station, (pendeltåg till Märsta och Södertälje/Gnesta), och till Sundbybergs station, (pendeltåg till Bålsta och Nynäshamn samt fjärrtåg västerut). Det är bara 3 km till Bromma flygplats, (10 min med bil). Från Bromma når man nästan alla inrikesmål i Sverige och flera utrikes. Arlanda ligger förstås också tidsmässigt nära med flygbussarna från Centralen eller Haga Norra, 40 minuter. Med bil tar det ca 40 minuter.